ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ У НАВЧАЛЬНОМУ КАФЕ-БАРІ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

У навчальному кафе-барі навчальної лабораторії туризму та готельно-ресторанної справи Університету митної справи та фінансів були проведені заняття зі здобувачами вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» присвячені технології напівфабрикатів, страв та кулінарних виробів із кисломолочного сиру, яєць та яєчних продуктів. Під час проведення заняття відбулось поглиблення знань здобувачів вищої освіти щодо технології виготовлення цього виду продукції ресторанного господарства, формування та набуття умінь і навичок з приготування страв з яєць, яєчних продуктів та кисломолочного сиру. Організаційні заходи щодо забезпечення виконання завдань здобувачами вищої освіти здійснювали професор кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу Олена Юдіна та викладач-практик, технолог Олена Майко. Перед початком занять вони провели для здобувачів вищої освіти інструктаж з охорони праці на робочому місці.

Експериментальна частина заняття розпочалася з ознайомлення здобувачів вищої освіти з технологічними картками яєчні натуральної та сирників. Олена Майко пояснила особливості їх виготовлення, продемонструвала всі необхідні технологічні операції, які в ході занять здобувачі вищої освіти виконували самостійно та готували заплановані страви. Під час виконання завдань здобувачі вищої освіти отримали корисні знання та практичні навички щодо технології приготування холодних і гарячих страв з кисломолочного сиру та яєць, засвоїли методи контролю якості та правила подавання зазначеної продукції ресторанного господарства, що, своєю чергою, сприяло формуванню компетентностей здобувачів за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа».