Завідувач кафедри
Кучер Маргарита Миколаївна
Кандидат економічних наук, доцент
- Контактний телефон кафедри: (056) 756-05-60
- Е-mail: umsf.tourism.grs@gmail.com, ritakucher@ukr.net
Викладає дисципліни економічного, управлінського та технічного спрямування. Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти ІІІ – ІV рівнів акредитації понад 30 років. Авторка понад 150 публікацій наукового та навчально-методичного характеру, у тому числі навчальних посібників, монографій, статей у фахових наукових виданнях України та зарубіжних виданнях тощо. Бере участь у підготовці та атестації науково-педагогічних кадрів. Виступала керівником та виконавцем науково-дослідних робіт. Виступає членкинею редакційних колегій двох наукових журналів. Здійснює наукове консультування підприємств, установ та організацій, які здійснюють діяльність у сфері туризму та готельно-ресторанної справи. Членкиня професійних та громадських об’єднань у сфері туризму та готельно-ресторанної справи.
- Положення про кафедру
- Звіт та План роботи кафедри на 2024-2025 н.р.
- Рейтинг-лист кафедри 2024 р.
- Про спеціальність J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг
- Про спеціальність J3 Туризм та рекреація
- Формування soft skills у здобувачів вищої освіти
- Освітнє середовище та матеріальні ресурси УМСФ

На випусковій кафедрі міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу працюють доктори та кандидати наук, а також представники від роботодавців.
Перелік замовників та стейкголдерів освітнього процесу:
- державні структури, відомства, установи та їх підрозділи;
- підприємства готельного бізнесу;
- підприємства ресторанного бізнесу;
- підприємства туристичного бізнесу (туристичні компанії, туристичні агенства, туристичні оператори тощо);
- громадські організації;
- інші структури, які здійснюють діяльність у сфері обслуговування тощо.
Сторінка кафедри у мережі Facebook
Контакти: м. Дніпро, вул. В.Вернадського, 2/4, н.к. №1, каб. № 143
тел. (056) 756-05-60, (097) 261-82-96, (050) 021-04-05
E-mail: umsf.tourism.grs@gmail.com, ritakucher@ukr.net
Новини кафедри

ЗДОБУВАЧІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ФОРМУЮТЬ ІНДИВІДУАЛЬНУ ОСВІТНЮ ТРАЄКТОРІЮ НАВЧАННЯ

HORECA: ВІД ВИБОРУ КВЕДІВ ДО ЛІЦЕНЗУВАННЯ

ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ УСПІШНО ПРОЙШЛИ НАВЧАННЯ ЗА ПРОГРАМАМИ КОМПАНІЇ SERVIO SOFT LLC

ЗУСТРІЧ ЕКСПЕРТА-ТОВАРОЗНАВЦЯ ЗІ ЗДОБУВАЧАМИ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

Практичний курс з організації туризму в стінах університету

ОПАНУВАННЯ ВИСОКОЇ КУХНІ: МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ШЕФ-КУХАРЯ РЕСТОРАНУ ВИСОКОГО КЛАСУ ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

ЗАНУРЕННЯ У СВІТ БАРНОЇ СПРАВИ: ТРИВАЄ ПРАКТИКООРІЄНТОВАНЕ НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ГОТЕЛЬЄРІВ ТА РЕСТОРАТОРІВ

ПРАКТИКООРІЄНТОВАНА ЗУСТРІЧ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ІЗ ФАХІВЦЯМИ В ТУРИСТИЧНОМУ ОФІСІ

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В АНГЛОМОВНОМУ МІЖНАРОДНОМУ ОНЛАЙН-СЕМІНАРІ

ГОТЕЛЬНИЙ БІЗНЕС В ІТАЛІЇ: ДОСВІД І ТРЕНДИ ВІД ЕКСПЕРТА З ТОСКАНИ

ПІЗНАЄМО ГЛИБИНИ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ: ПРАКТИКООРІЄНТОВАНА ЗУСТРІЧ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ З ДОСВІДЧЕНИМИ ФАХІВЦЯМИ У ЗАКЛАДІ ВИСОКОГО КЛАСУ

ВІДВІДУВАННЯ МАЙБУТНІМИ ГОТЕЛЬЄРАМИ ТА РЕСТОРАТОРАМИ БАГАТОПРОФІЛЬНОГО СЕРВІСНОГО ПІДПРИЄМСТВА ПРЕМІУМ-КЛАСУ

ЗУСТРІЧ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» З ФАХІВЦЯМИ РЕСТОРАНІВ ВИСОКОЇ КУХНІ

ЗУСТРІЧ ЕКСПЕРТА-ПРАКТИКА ЗІ ЗДОБУВАЧАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

Знайомство майбутніх фахівців зі сфери обслуговування із компанією Ribas Hotels Group

Заходи з академічної доброчесності для студентів галузі знань «Сфера обслуговування»

День туризму в Університеті митної справи: яскраві заходи та переможці

ВІЗІЯ: МАЙБУТНЄ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО І ТУРИСТИЧНОГО СЕРВІСУ ЗАХІДНОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ

ЗНАЙОМИМОСЬ З ОСНОВАМИ МЕДІАЦІЇ

ТУРИСТИЧНИЙ ДЕСАНТ УНІВЕРСИТЕТУ МИТНОЇ СПРАВИ ТА ФІНАНСІВ У ПОПУЛЯРНОМУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ КОМПЛЕКСІ МІСТА ДНІПРА

КУЛЬТУРНО-ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ЗАХІД ДО СТАРОДАВНЬОГО СВЯТА ЗУСТРІЧІ ВЕСНИ

ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ ТА СТАРШОКЛАСНИКІВ ЛІЦЕЮ №1, ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ № 2 ТА ЛІЦЕЮ СУЧАСНОЇ ОСВІТИ

ВІДПОЧИНОК ТА СТАЖУВАННЯ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ ПІД ЧАС ЗИМОВИХ КАНІКУЛ

УЧНІ ВИПУСКНИХ КЛАСІВ ДНІПРОВСЬКОГО ЛІЦЕЮ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В УМСФ

НОВІ ГОРИЗОНТИ СПІВПРАЦІ ЗІ СТЕЙКГОЛДЕРАМИ

ЗУСТРІЧ З ШЕФ-БАРМЕНОМ РЕСТОРАНУ «РЕПОРТЕР»

ВІДВІДУВАННЯ МАЙБУТНІМИ ФАХІВЦЯМИ З ТУРИЗМУ І ГОСТИННОСТІ КРАФТОВОЇ ПИВОВАРНІ MOVA BREWING CO

ЕКСКУРСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ УНІВЕРСИТЕТУ МИТНОЇ СПРАВИ ТА ФІНАНСІВ ВОСЕНИ 2023 Р.

Знайомство з новою платформою міжнародної компанії ТВО для бронювання туристичних послуг.

МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ФАХІВЦІВ У СФЕРІ ГОСТИННОСТІ

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ УМСФ У ХАКАТОНІ З ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ

НАВЧАЛЬНО-ДІЛОВА ЗУСТРІЧ В УМСФ ЗІ СТЕЙКГОЛДЕРОМ У СФЕРІ ТУРИЗМУ

МАЙБУТНІ ФАХІВЦІ У СФЕРІ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ ВІДВІДАЛИ ЗАКЛАД СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ

УРОЧИСТА ПОСВЯТА У ТУРИСТИ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 242 «ТУРИЗМ І РЕКРЕАЦІЯ»

МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ВИДАТНОГО МАЙСТРА СТВОРЕННЯ СКУЛЬПТУР З ОВОЧІВ ТА ФРУКТІВ

ЗДОБУВАЧІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ФОРМУЮТЬ ІНДИВІДУАЛЬНУ ОСВІТНЮ ТРАЄКТОРІЮ

ПРОДОВЖУЄМО ЗУСТРІЧІ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ З ПРОФЕСІОНАЛАМИ-ПРАКТИКАМИ У СФЕРІ ОБСЛУГОВУВАННЯ

ЗУСТРІЧ З ФАХІВЦЕМ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ КАНАДИ

УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ У НАУКОВО-КОМУНІКАТИВНОМУ ЗАХОДІ

Зустріч із стейкголдером – начальником технологічного відділу мережі піцерій «Mamamia!» Сабіровим Олександром Володимировичем

МАЙСТЕР-КЛАС З ІТАЛІЙСЬКОЇ КУХНІ ВІД ПРЕЗИДЕНТА АСОЦІАЦІЇ UCM-ITALY ПАНА ПАОЛО БРЕШІА

Зустріч з прес-секретарем Регіональної філії "Придніпровська залізниця" АТ "Укрзалізниця" Іриною Козловою

ПРОДОВЖУЄМО AКТИВНО РОЗВИВAТИ СТУДЕНТСЬКУ НAУКУ

ПОСИЛЮЄМО НAВИЧКИ МAЙБУТНІХ ФAХІВЦІВ З ТУРИЗМУ

УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ У КУЛІНАРНІЙ ВИСТАВЦІ-ПРЕЗЕНТАЦІЇ

ВІДВІДУВАННЯ КОМПЛЕКСУ ЗАМІСЬКОГО ВІДПОЧИНКУ

ПРОДОВЖУЄМО ВІДВІДУВAННЯ ЗAХОДІВ У СФЕРІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРAВИ

ПУБЛІЧНА ТА КУЛЬТУРНА ДИПЛОМАТІЯ

СТРАТЕГІЯ ЗАПУСКУ РЕКЛАМИ У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

РЕКЛАМНИЙ БІЗНЕС В УМОВАХ ВІЙНИ

РЕСТОРАНИ У ЧАС ВІЙНИ

ВІДВІДУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ В ДНІПРОВСЬКОМУ РЕГІОНІ

ДІЛОВА ФАХОВА ЕКСКУРСІЯ ДО ЕКОЛОГІЧНОЇ ФЕРМИ SOKOLOVO FOOD FOREST

ЗА ПРАКТИЧНИМ ДОСВІДОМ ДО ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «OSTROV RIVER CLUB»

РОБОТА ГОТЕЛЮ ПІД ЧАС ВІЙНИ

УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ У КОНФЕРЕНЦІЇ

ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС: ВЧОРА, СЬОГОДНІ, ЗАВТРА

ДІЯЛЬНІСТЬ ЗМІ В УМОВАХ ВІЙНИ: ОСНОВИ ТА НАПРЯМКИ РОБОТИ В УКРАЇНІ

УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ «КАРʼЄРА У ГОТЕЛЬНОМУ І ТУРИСТИЧНОМУ БІЗНЕСІ : СЕКРЕТИ УСПІХУ»
.jpg)
МАЙСТЕР-КЛАС ІЗ ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ

ЗУСТРІЧ ІЗ КЕРІВНИКАМИ RІВАS HOTELS

ПЕРСПЕКТИВИ ГОТЕЛЬНОЇ ІНДУСТРІЇ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ

КРЕАТИВНІСТЬ В РЕКЛАМІ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ВІД ФАХОВИХ ПРАКТИКІВ

УКРАЇНСЬКЕ КРАЄЗНАВСТВО НА СЛУЖБІ ТУРИСТИЧНОМУ БІЗНЕСУ: ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ТА МЕДІЙНИЙ АСПЕКТИ. ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ

ПРОДАЖІ ЗІ 100% КОНВЕРСІЄЮ

СЛОВАЧЧИНА ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ГРОМАДЯН В УМОВАХ ВІЙНИ

ПЕРШОЧЕРГОВІ КРОКИ ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ЕФЕКТИВНОЇ МИТНОЇ СЛУЖБИ

ФОРМУВАННЯ МЕНЮ У ЗАКЛАДАХ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ

АВТОБУСНІ ТУРИ, ЯК ЗАКОХАТИ ТУРИСТА І ВСЕ ВСТИГНУТИ

РОЛЬ ТА МІСЦЕ ТУРИЗМУ ПІД ЧАС КОНФЛІКТІВ ТА ВОЄН

РОБОТА ГІДА У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ НАПИСАННЯ ТЕКСТУ ЕКСКУРСОВОДА

КРАЇНОЗНАВЧА ХАРАКТЕРИСТИКА ГРУЗІЇ, ГРЕЦІЇ ТА ТУРЕЧЧИНИ

Інноваційні трансформації ресторанного бізнесу в сучасних умовах

ОСОБЛИВОСТІ ВЕДЕННЯ БІЗНЕСУ У СФЕРІ ГОСТИННОСТІ, СММ ТА ОСОБИСТИЙ БРЕНД В СОЦМЕРЕЖАХ

МИСТЕЦТВО КОРЕЙСЬКОЇ КУХНІ В УМСФ

ПРОДОВЖУЄМО КУЛІНАРНІ МАЙСТЕР-КЛАСИ ВІД ПОСТІЙНИХ ПАРТНЕРІВ АСОЦІАЦІЇ U.C.M. – ITALY «СЕРЕДЗЕМНОМОРСЬКИЙ СОЮЗ ШЕФ-КУХАРІВ – ITALY» В УНІВЕРСИТЕТІ МИТНОЇ СПРАВИ ТА ФІНАНСІВ
