Для першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» проведено майстер-клас на тему «Технологія виготовлення імбирного печива та його художне оформлення». Викладач Майко О.В. презентувала технологію виготовлення печива і медового пирога, розповіла про історію виникнення стародавніх рецептів цих кулінарних виробів. Під керівництвом Майко О.В. здобувачі виконували всі операції щодо приготування тіста, формування і випікання заготовок, а потім із задоволенням прикрашали випечені вироби.
Виготовлені здобувачами вищої освіти печиво і пиріг, художньо оформлений гербом Університету митної справи та фінансів, а також багато інших кулінарних виробів та напоїв, виготовлених власноруч першокурсниками під гаслом «УМСФ плюс ГРС – у навчанні є прогрес», було представлено на благодійному ярмарку, який пройшов в Університеті митної справи та фінансів. За результатами конкурсу здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у складі факультету інноваційних технологій посіли перше місце у номінації «Найкреативніший стіл».
У рамках проведеного благодійного ярмарку здобувачі вищої освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» презентували власноруч приготовлені патріотичні вироби, різноманітні солодощі й кулінарні вироби, аби підтримати ЗСУ. Приємно, що організований ярмарок подарував відвідувачам та здобувачам масу задоволення та приємних емоцій, а спільна ідея згуртувала усіх.
Практика проведення подібних заходів сприяє розвитку у майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи «м’яких» навичок, які репрезентовані такими загальними компетентностями : соціальною відповідальністю, здатністю діяти свідомо, реалізацією своїх прав та обов’язків як члена суспільства, формуванням цінностей громадянського суспільства, роботою в команді.
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи дякує всім, хто долучається до добрих справ!
http://umsf.dp.ua./component/content/article/17-novyny-kafedry/1518-mayster-klas-iz-tekhnolohiyi-vyhotovlennya-kondyterskykh-vyrobiv?Itemid=101#sigProIdf1578fb940